بلوبری خوشمزه ی آبی رنگ را در خانه ات پرورش بده!

همه این میوه را به رنگ آبی آن می شناسند رنگ آبی این میوه آنقدر قوی است که در صنعت خوراکی مصارف گسترده ای دارد. یکی از مواد اصلی این میوه آنتوسیانین است باعث این رنگ آبی می شود. یکی از مهم ترین خواص این میوه ی آبی رنگ خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. گالیک اسید موجود در بلوبری یک عامل ضد قارچی و ضد ویروسی بسیار قدرتمندی است که می تواند به عنوان دارویی طبیعی عمل کند، علاوه بر این همین خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند فرآیند پیری را به تعویق بیاندازد. بلوبری سرشار از فیبر است بنابراین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 مناسب است. فیبر موجود در این میوه عملکرد روده ها را نیز بهبود می بخشد. بلوبری دارای ویتامین هایی مثل c و A است. این ویتامین ها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری می کند.

  ایزومالت یک فیبر خوراکی مفید

بلوبری خوشمزه ی آبی رنگ را در خانه ات پرورش بده!

بلوبری و چاقی

اگر کمی در اینترنت به دنبال بلوبری گشته باشید خاصیت ضد دیابتی و جلوگیری کننده از چاقی آن را بسیار دیده اید. بله کم کالری بودن یکی از خواص مهم این میوه است. افرادی که جهت حفظ رژیم غذایی خود کالری شماری می کنند با خیال راحت می توانند از بلوبری استفاده کنند بلوبری به کاهش وزن کمک می کند.

بلوبری و دیابت

انجمن دیابت آمریکا بلوبری را یک غذای فوق العاده Super Food برای افراد مبتلا به دیابت نام گذاری کرده است. همان طور که گفته شد گلایسمیک ایندکس پایینی دارد. گلایسمیک ایندکس یا شاخص گلایسمی یک ابزار جهت ارزیابی تاثیر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات بر میزان قند خون است. شاخص گلایسمی بلوبری عدد 53 است. از آنجا که بلوبری منبع غنی آنتوسیانین هاست به خودی خود حساسیت به انسولین را بالا می برد و حتی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و یا پیش دیابت هم مفید است.

  خواص بامیه برای درمان دیابت

اما آیا می دانستید می توانید بلوبری را در گلدان در خانه خود به راحتی پرورش دهید؟

بوته بلوبری برای رشد به یک خاک اسیدی، آبیاری مداوم و آفتاب نیاز دارد. برای اینکه بتوانید یک گیاه بلوبری داشته باشید سطح pH خاک باید بین 4 تا 4.8 باشد. از آنجا که ریشه های بلوبری عمق کمی دارد به سرعت خشک می شوند به همین دلیل نیاز به آبیاری فراوان دارد. بلوبری گیاهی است که تمایلی به بادهای سرد و هوای خشک ندارد، پس اگر در شهری زندگی می کنید که آب و هوایی خشک دارد از گیاهتان محافظت کنید. برای برداشت میوه این بوته ها باید صبور باشید. حداقل 5 سال طول می کشد تا یک بوته شروع به میوه دادن کند. بهتر است بلوبری در اواخر بهار یا اواخر پاییز کاشته شود. در ادامه به نحوه کاشت بلوبری می پردازیم

بلوبری خوشمزه ی آبی رنگ را در خانه ات پرورش بده!

1-از یک گلدان مناسب با زهکشی خوب استفاده کنید .
2-گودالی ایجاد کنید و بوته بلوبری را در گلدان قرار دهید.
3-به طور کامل به گیاه آب دهید تا زمانی که آب از سوراخ های ته گلدان خارج شوند.
4-2 ماه پس از کاشت بلوبری به آن کود دهید به این نکته باید توجه کرد که بلوبری تمایلی به کود زیاد ندارد.
5-آبیاری را زمانی انجام دهید که خاک خشک شده است. آبیاری بیش از حد بلوبری باعث پوسیدگی ریشه ها می گردد.