هرچه باید در مورد سوزن قلم انسولین بدانیم
افراد مبتلا به دیابت روزانه نیاز به تزریق انسولین دارند و انسولین یکی از هورمون های حیاتی برای این افراد است. در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 پانکراس ترشح انسولین ندارد و این افراد برای انتقال گلوکز به سلول هایشان نیاز به تزریق انسولین دارند. همچنین افرادی که به دیابت نوع 2 هم مبتلا هستند به انسولین نیاز دارند. انسولین را به چند روش می توان وارد بدن کرد یکی از این روش ها تزریق با سرنگ و انسولین های قلمی است.
انسولین هایی که به صورت قلمی هستند در بازار به دو دسته تقسیم می شوند.
انسولین های کوتاه اثر : انسولین نووروپید یا اپیدرا که عموما 10 دقیقه بعد از تزریق شروع به اثر بخشی می کند.
انسولین های طولانی اثر : انسولین لانتوس یا لومیر که حدودا 24 ساعت اثر آن در بدن باقی می ماند.
قلم این نوع از انسولین ها سوزن های یکبار مصرفی دارد که تا چند بار هم قابل استفاده است، اما بهتر است که یکبار بیشتر از آن استفاده نشود در ادامه چند عارضه از استفاده چند باره سوزن قلم انسولین را بررسی می کنیم.
عوارض استفاده مجدد از سوزن قلم انسولین
به مرور زمان تیزی سر سوزن از بین می رود و همین امر باعث می شود در هنگام تزریق یا بیرون کشیدن درد ایجاد می شود.
تحقیقات نشان داده است که استفاده مجدد از سوزن قلم انسولین، تاثیر انسولین را کاهش می دهد و باعث افزایش دوز مصرفی در دراز مدت می گردد.
استفاده چندباره از سوزن قلم انسولین باعث شکسته شدن سوزن به تکه های ریزتر است که ممکن است این تکه های میکروسکوپی از سوزن در بدن فرد بماند.
وجود باکتری هایی که به صورت طبیعی روی پوست وجود دارند و پس از هر بار استفاده مجدد رشد این باکتری ها افزایش می یابد.
رشد باکتری ها احتمال ایجاد عفونت را بالا می برد.
سر سوزن های قلم انسولین دارای ضخامت های متفاوتی است که با واحد گیج gage اندازه گیری می شود. هر چقدر گیج بالا تر باشد سر سوزن نازک تر است. در حال حاضر در بازار سر سوزن با ضخامت های 6 میلی متر و 4 میلی متر وجود دارد که سر سوزن 4 میلی متری به طبع نازک تر است و درد کمتری را ایجاد می کند. بهتر است در هنگام خرید سوزن قلم انسولین به برند آن توجه کرد. سوزن قلم انسولین را باید از دسترس کودکان دور نگه داشت.
Leave A Comment